Om Fromax

Cardigan hos Fromax kennel

 

 

 

Om Fromax kennel

Fromax kennel finns i Vingåker, i den sydvästra delen av det vackra Sörmland. Jag som har kenneln heter Petra Marteus och hade den tillsammans med min mamma Susan Marteus fram till 2012.

 

Vår familj har alltid haft hund; tax, schäfrar, terrier och en underbar blandras schäfer-cattledog. När vi skulle ha en ny hund, sökte vi en hundras som inte var alltför storväxt. Den skulle vara lättlärd och pålitlig och fri från flertalet av de rassjukdomar, som drabbat alltför många raser.

 

Efter att noggrant ha studerat flera raser, skaffade vi vår första Cardigan år 2003 - Frodo, som blev en god kompis till vår schäfer "Maxen".

 

Frodo charmade oss totalt. En gladare och trognare kamrat får man leta länge efter. Så ett år senare hade vi en Cardigan till - "Saga" - som vi hämtade i Norge. Hon växte upp till en intelligent, modig och ansvarstagande tik.

 

Vi började fundera på att själva föda upp Cardigan. Först satte vi oss in i rasen och uppfödning av den - grundligt. Därefter skaffade vi ett kennelnamn - Fromax (efter Frodo och Maxen).

 

 

Sex Champions hos Fromax Kennel

 

Både Frodo och Saga har varit framgångsrika i utställningsringen. Det har bl.a. lett till att Frodo blev far till en kull Cardigan-valpar i Finland. Hans ljuvliga finska dotter "Tina" kom till oss som parningsvalp 2005.

 

Frodo, "Saga", "Tina", Tiger , Bilbo och Belle är numera svenska champions. Frodo och "Saga" är också norska champions - och blev kvalificerade till Crufts 2008. Frodo blev dessutom Svensk Vinnare 2009.

 

Vår fjärde Cardigan är Holly, som kom till oss 2006. Hon är lika glad och trevlig som sin halvbror Frodo.

 

Tiger kom till oss 2007. Redan som junior har han haft stora framgångar i utställningsringen - 3 Cert och BIR och BIM. Och på Världsutställningen i juli 2008 blev han världens tredje bästa Cardigan-junior (hanar) - bäst bland de nordiskägda. Ett par veckor efter sin två-års-dag blev Tiger svensk champion.

 

Fromax Bilbo Bagger blev Svensk Champion (SE UCH) den 17 april 2011 - vår första egen-uppfödda Champion. I augusti samma år blev han Svensk Vinnare 2011 (SE -V-11) och sedan Årets Vinstrikaste Cardiganhane. Han har avlat en valpkull hos Gusigans Kennel i Bollnäs en hos Carddicted Kennel i Skåne och en kul här på Fromax Kennel.

 

Fromax Tinker Bell "Belle" blev Svensk Champion (SE UCH) den 14 augusti 2011.

 

 

 

Fromax valpkullar

 

"Tina" Geestland´s Tintomara och Wesa Borgs Tiger är föräldrar till Fromax "Sagan om Ringen"-kull, som föddes den 2 november 2008. Vi har behållit en hane ur den kullen - Fromax Bilbo Bagger.

 

"Saga", All Trade Intimate Suggestion och Wesa Borgs Tiger är föräldrar till Fromax "Peter Pan"-kull, som föddes den 9 juni 2009. Vi har behållit en tik ur den kullen - Fromax Tinker Bell.

 

Verdidas Holly fick sin första valpkull - Fromax "Narnia"-kull - tillsammans med den blåa hanen CH Smygens Aindy den 9 januari 2010. Vi har behållit en lovande tikvalp från den kullen - Fromax Lucy.

 

"Tina" Geestland´s Tintomara fick sin andra valpkull tillsammans med champion-hanen Carddicted Chain Reaction den 25 Januari 2011 - Fromax "Camelot"-kull.

 

Verdidas Holly fick sin andra valpkull - Fromax "Star Trek"-kull - tillsammans med den blåa hanen CH Smygens Aindy den 23 mars 2012.

 

Belle (Fromax Tinker Bell) fick sin först valpkull tillsammans med den lovande hanen All Trade Easy Money "Ruben" den 16 mars 2013. Jag har behållit en lovande tikvalp från den kullen - Fromax Fleur Delacour. Tema för kullen är Harry Potter.

 

Verdidas Holly och Fromax Bilbo Bagger fick en underbar valpkull den 27 augusti 2013. Sju fina valpar föddes i kullen; Grottbjörnens Folk. Fromax Kennel deläger hanen Fromax Ranec med Anita Carlsson, Stockholm. Anita har också en valp ur Harry Potter kullen; Fromax Sirius Black (Blackie). Dessutom har Fromax Kennel en tikvalp ute på "halvfoder" Avtal med bibehållen avelsrätt, Fromax Zolena "Sally" bor hos Minna Linefjord, Tiwedas Kennel i Laxå.

 

Mer information om tidigare kullar och planerade kullar hittar du under rubrikerna::

Tidigare kullar

Planerade kullar.

Finns även mycket bilder och information i Fromax Blogg och i Fromax grupp på Facebook.

 

Information om valpköp med mera finns på sidan:

Att köpa valp hos Fromax kennel.

 

Fromax kennel

Petra Marteus

kennel@fromax.se

0704-44 67 44