Köpa valp

Att köpa valp hos Fromax kennel

Fromax kennel finns i Vingåker, i den sydvästra delen av det vackra Sörmland.

Jag som har kenneln heter Petra Marteus och hade tidigare kenneln ihop med min mor Susan Marteus, som dessvärre avled 2012.

 

Jag vill (vi = Fromax Kennel) - på ett seriöst sätt - bidra till att föra den här underbara rasen vidare.

 

Min uppfödning följer helt Svenska Kennelklubbens (SKK) och Svenska Welsh Corgiklubbens (SWCK) regler och avelsrekommendationer. Därför finns vi bland de corgi-uppfödare som får valphänvisning av SWCK.

Alla våra Cardigans kommer från PRA-fria linjer och våra avelshundar är ögonlysta u.a.

Vi meriterar våra avelstikar och -hanar på utställningar. Sex av dom är champions.

 

Men det är inget krav från oss att du som köper valp ska ställa ut. Vi blir givetvis glada om du gör det - och vi hjälper gärna till med det. Om du själv vill och valpen passar för det.

 

Fromax valpar föds upp i hemmiljö. Självklart finns tiken hos oss och ofta även hanen. Valparna kommer att vara vana vid "främmande" människor och vid andra hundar än sin mamma. Vi har katter, så våra valpar kommer att vara ha "kattvana".

 

Vi ställer upp med stöd och rådgivning till våra valpköpare - även efter köpet. Och vi vill gärna att de kommer till våra

valpträffar - och håller kontakt däremellan.

 

Besök välkomnas

 

Det viktigaste för oss är att våra valpar får bra hem. Därför har vi inte någon kölista utan väljer ut de köpare som vi tror passar valparna bäst.

 

Innan vi säljer en valp, vill vi veta så mycket som möjligt om valpköparen. Därför vill vi helst att du som köper en valp av oss besöker oss, innan du tingar/bokar en valp.

 

Vi vill lära känna våra valpköpare, så att vi - så långt det är möjligt - kan försäkra oss om att våra valpar får goda hem.

 

Besök hos Fromax kennel välkomnas - men avtala tid först.

 

Information om pris och leverans

 

Våra valpar kostar 12.000 SEK. Valparna tingas/bokas genom att köparen betalar en handpenning på 1.200 SEK. Mer information om hur detta fungerar får du när du kontaktar/besöker oss.

 

Vi levererar självklart inga valpar till deras nya hem förrän de är minst 8 veckor gamla.

 

Innan våra valpar levereras till valpköparen är de avmaskade, veterinärbesiktigade, vaccinerade, chipmärkta

och registrerade hos SKK. De har tre års dolda-fel-försäkring.

 

Valparna får med sig lite valpmat och en liten "snuttefilt" med mammas lukt.

 

Fodervärd sökes

 

Vi söker dessutom fodervärdar - som inte bor alltför långt ifrån Vingåker (Södermanland) - till någon/några av våra mest lovande valpar.

 

Det kan också ibland hända att vi söker fodervärd till halvvuxna valpar eller till någon vuxen Cardigan.

 

Vi tillämpar självklart SKK:s fodervärdsavtal med rimliga villkor: http://www.skk.se/pdf/blanketter/avtal/fodervardavtal.pdf

 

Kontakta Fromax Kennel

 

Om du vill köpa en valp hos Fromax kennel eller kan tänka dig att bli fodervärd -

ta kontakt med oss så får du mer information:

 

Petra Marteus

Humlegatan 35

643 33 Vingåker

 

Mail:kennel@fromax.se

 

Mobil: 0704-44 67 44

 

 

Fromax valpkullar

 

"Tina" och Tiger är föräldrar till Fromax "Sagan om Ringen"-kull, som föddes den 2 november 2008. Vi har behållit en hane ur den kullen - Fromax Bilbo Bagger.

 

"Saga" och Tiger är föräldrar till Fromax "Peter Pan"-kull, som föddes den 9 juni 2009. Vi har behållit en tik ur den kullen - Fromax Tinker Bell.

 

Holly fick sin första valpkull - Fromax "Narnia"-kull - tillsammans med den blåa hanen CH Smygens Aindy den 9 januari 2010. Vi har behållit en lovande tikvalp från den kullen - Fromax Lucy.

 

"Tina" fick sin andra valpkull tillsammans med champion-hanen Carddicted Chain Reaction den 25 Januari 2011 - Fromax "Camelot"-kull.

 

Holly fick sin andra valpkull - Fromax "Star Trek"-kull - tillsammans med den blåa hanen CH Smygens Aindy den 923 mars 2012.

 

Belle (Fromax Tinker Bell) fick sin först valpkull tillsammans med den lovande hanen All Trade Easy Money "Ruben" den 16 mars 2013. Jag har behållit en lovande tikvalp från den kullen - Fromax Fleur Delacour.

 

Mer information om tidigare kullar och planerade kullar hittar du här:

 

Tidigare kullar

 

Planerade kullar.

 

Information om valpköp med mera finns på sidan:

Att köpa valp hos Fromax kennel.

 

Fromax kennel

Petra Marteus